Photos
Description

Επιλέξτε σωστά το κολατσιό ή και το μεσημεριανό που δίνετε κάθε πρωί στο παιδί για να φάει στο σχολείο, για να μην επιστρέψει νηστικό! 

Η προετοιμασία του φαγητού που θα πάρει μαζί το παιδί στο σχολείο είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση –είτε πρόκειται για το κολατσιό είτε για το μεσημεριανό του ή και για τα δύο. Εκτός από το ότι οι επιλογές σας πρέπει να είναι θρεπτικές υπάρχουν και άλλα πράγματα που είναι σημαντικό να προσέξετε. Όπως για παράδειγμα ότι δεν πρέπει να συμπεριλάβετε κάτι από τα ακόλουθα:

Τροφές που αλλοιώνονται εύκολα.
Εάν δεν υπάρχει στο σχολείο ψυγείο και τα παιδιά αφήνουν το φαγητό στους στην τσάντα μέχρι την ώρα που θα το φάνε, προμηθευτείτε ένα ειδικό τσαντάκι από θερμομονωτικό υλικό και με θήκη όπου μπορείτε να τοποθετήσετε παγοκύστη. Ωστόσο, κυρίως όσο ο καιρός είναι ακόμα ζεστός, θα ήταν προτιμότερο να αποφύγετε ευαίσθητες τροφές όπως το γιαούρτι, το ρύζι, το κοτόπουλο, το ψάρι και συνταγές που περιέχουν αυγό.

Τροφές που λερώνουν.
Εάν δεν είστε απολύτως σίγουροι ότι το τσαντάκι όπου το παιδί μεταφέρει το φαγητό του κλείνει αεροστεγώς, είναι προτιμότερο να αποφύγετε ό,τι μπορεί να χυθεί, όπως σούπες ή φαγητά σε υδαρή μορφή ή με πολλές σάλτσες. Εκτός από το ότι θα λερωθεί οτιδήποτε άλλο υπάρχει μέσα στην τσάντα, είναι βέβαιο ότι το παιδί θα νιώσει πολύ άβολα όταν προσπαθήσει να βγάλει το φαγητό του μπροστά στους συμμαθητές του.

Συσκευασίες που δεν ανοίγουν εύκολα. 
Κυρίως εάν το παιδί σας είναι ακόμα μικρό (π.χ. στο προνήπιο ή το νηπιαγωγείο), αποφύγετε να του δώσετε μαζί τροφές σε δοχεία, σακουλάκια ή κουτιά που θα δυσκολευτεί να ανοίξει μόνο τους. Επίσης, κάποια τυποποιημένα προϊόντα, όπως τα γιαούρτια που κλείνουν με αλουμινόφυλλο ή οι χυμοί που έχουν το καλαμάκι κολλημένο στο πλάι του κουτιού, ίσως είναι δύσκολο για το παιδί να τα ανοίξει. Προτιμήστε κάτι που ξέρετε ότι μπορεί να χειριστεί εύκολα ή κάντε αρκετή «εξάσκηση» στο σπίτι.  

Το ίδιο φαγητό που βάλατε και τις προηγούμενες τρεις μέρες.
Επειδή το παιδί έφαγε τα πάντα την τελευταία φορά που του βάλατε ένα τοστ, ένα αγγουράκι, μια μπανάνα και μια ριζογκοφρέτα, δεν σημαίνει ότι θα κάνει το ίδιο κάθε μέρα. Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά βαριούνται εύκολα. Καταγράψτε τουλάχιστον τέσσερις ή πέντε συνδυασμούς γευμάτων που έχετε παρατηρήσει ότι αρέσουν στο παιδί και φροντίστε να τους εναλλάσσετε στη διάρκεια της εβδομάδας.

Τροφές που μπορεί να δώσουν αφορμή στους συμμαθητές του να το κοροϊδέψουν. 
Πόσοι από εμάς δεν θυμούνται με φρίκη τη στιγμή που ανοίγαμε το ταπεράκι με τα κεφτεδάκια στη σχολική εκδρομή και όλο το λεωφορείο μύριζε σκόρδο! Ποιο παιδί θέλει οι φίλοι του να αρχίσουν να σχολιάζουν το φαγητό του; Οι μικροί μαθητές θέλουν, ως επί το πλείστον, να μην ξεχωρίζουν από τους άλλους, γι’ αυτό εάν διαπιστώσετε ότι τα υπόλοιπα παιδιά στο σχολείο παίρνουν μαζί  τους ένα σάντουιτς αποφύγετε να δώσετε στο δικό σας ντολμαδάκια. Ή τουλάχιστον συμβιβαστείτε αφήνοντας το παιδί να επιλέξει μόνο του τα μισά γεύματα της εβδομάδας (ασφαλώς, μέσα από κάποιες επιλογές που εγκρίνετε κι εσείς). 

Πηγή: Mamamia.gr

Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet
Related Articles
Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τα εργατικά και προκομμένα μυρμήγκια.
12.11.2018 · From Agoo
50 Θετικές Φράσεις που θα σας βοηθήσουν να Εμψυχώσετε και να Ενθαρρύνετε το Παιδί σας να Δείχνει τον Καλύτερο του Εαυτό.
03.10.2018 · From Agoo
Πρώτες βοήθειες για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας
20.09.2018 · From Agoo
Τα παιδιά δοκιμάζουν καθημερινά, όλα όσα περιβάλλουν τον κόσμο τους. Αυτή η εμπειρία που αποκτούν με την εξερεύνηση είναι μέρος της ανάπτυξής τους .
10.08.2018 · From Elena ketselidou
Γιατί αναπτύσσει το λεξιλόγιο και τη σκέψη των παιδιών, γιατί μέσα απ’ τα έργα του τα παιδιά παίρνουν τα σπουδαιότερα μηνύματα. Είναι διδακτικός χωρίς να χάνει το χιούμορ του, καλλιεργεί τη φαντασία τους και τέλος... Γιατί τα παραμύθια του αρέσουν και σε 'μας!!
23.02.2018 · From Katerina Kytinou
Rate
4 votes
Info
31.10.2016 (31.10.2016)
548 Views
0 Subscribers
ΜΑΡΟΥΣΙ
Attiki, Greece
All Articles by Leni xrysa


Recommend