Photos
Description

ΥΛΙΚΑ

  • 12 ξερά δαμάσκηνα
  • 300 γρ. μαυροδάφνη
  • 2 κιλά χοιρινή σπάλα (ζητήστε από τον κρεοπώλη να σας την ανοίξει και να την ετοιμάσει για γέμισμα)
  • 100 γρ. μουστάρδα απαλή + 2 κ.σ. επιπλέον
  • 1 κύβο κότας MAGGI
  • Αλάτι 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γρ. κάστανα βρασμένα καθαρισμένα
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  •    200 γρ. μανιτάρια λευκά μέτρια
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο σε φέτες
  •   4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 3 πορτοκάλια
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κιλό πατάτες baby με τη φλούδα τους

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  •   Κόψτε τα δαμάσκηνα στα 4 και βάλτε τα να μουλιάσουν στη μισή μαυροδάφνη.
  • Ανακατέψτε τη μουστάρδα με τον κύβο κότας MAGGI αφού τον σπάσετε με ένα πιρούνι.
  • Απλώστε το κρέας σε ένα ταψί και αλείψτε με τη μισή μουστάρδα.
  • Θρυμματίστε τα κάστανα με τα χέρια μας σε ένα μπολ.
  • Κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες και ανακατέψτε τα με τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το καρότο.
  • Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το καρότο, το σκόρδο και τα μανιτάρια για 3-5 λεπτά.
  • Προσθέστε τα κάστανα, τα δαμάσκηνα, την κανέλα, το αλάτι και αρκετό πιπέρι. Προσθέστε το ξύσμα από 1 πορτοκάλι.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C
  • Λαδώστε ελαφρά το ταψί που θα βάλετε το κρέας σας, κόψτε το 1 πορτοκάλι σε φέτες και απλώστε τες στον πάτο του ταψιού.
  • Απλώστε ομοιόμορφα τη γέμιση πάνω από το κρέας αφήνοντας ένα περιθώριο στις άκρες. Τυλίξτε το ρολό και δέστε το σε 3 σημεία με ένα σπάγγο.
  • Αλείψτε με την υπόλοιπη μουστάρδα και ακουμπήστε το ρολό πάνω στις φέτες πορτοκαλιού. Περιχύστε με την υπόλοιπη μαυροδάφνη. Στύψτε τα άλλα 2 πορτοκάλια και περιχύστε το χυμό στο ταψί .
  • Ψήστε για 1-1.30 ώρα ραντίζοντας το ανά διαστήματα με το ζουμί του.
  • Παράλληλα βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρέστε από τη φωτιά, στραγγίστε και κρατήστε τες ζεστές.
  • Μετά από τη 1.30 ώρα αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο.
  • Αναμείξτε το μέλι με τα επιπλέον 2 κ.σ. μουστάρδας και το θυμάρι. Αλείψτε το κρέας, προσθέστε τις πατάτες και ψήστε για άλλα 30-40 λεπτά. Στο σημείο αυτό προσθέστε και τις πατάτες
  • Αφαιρέστε από το φούρνο. Κόψτε το σπάγκο και είσαστε έτοιμοι να σερβίρετε.
  • Σερβίρετε το ρολό σε φέτες με τη σάλτσα του και τις πατάτες

    ΠΗΓΗ: maggicooking.gr

Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet
Related Articles
7 δραστηριότητες για παιδιά στην εκπνοή του 2016
27.12.2016 · From Leni xrysa
Νόστιμη ιδέα για δροσερό γλυκάκι
16.08.2016 · From Katerina Kytinou
Μια διαφορετική και πιο υγιεινή εκδοχή της πίτσας
12.08.2016 · From Agoo
Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμα, σπιτικά τυροπιτάκια για τα παιδιά
09.08.2016 · From Katerina Kytinou
Απολαυστικές γρανίτες για τώρα το καλοκαίρι! Υγιεινό για τα παιδιά και γευστικότατο..
26.07.2016 · From Katerina Kytinou
Rate
3 votes
Info
27.12.2016 (27.12.2016)
510 Views
0 Subscribers
Attiki, Greece
All Articles by Leni xrysa
Recommend