Photos
Description

 

Δεν βιώνουν όλες οι γυναίκες με τον ίδιο τρόπο την περίοδο της κύησης. Άλλες μένουν ευκίνητες και καλοδιάθετες ακόμη και μέχρι τον τοκετό κι άλλες... ας πούμε πώς δυσκολεύονται κάπως περισσότερο. Και επειδή η δεύτερη κατηγορία είναι που χρειάζεται την υποστήριξη και την συμπαράστασή μας, σ' αυτές τις γυναίκες με τη δύσκολη εγκυμοσύνη αφιερώνουμε το παρακάτω. Στις μαμάδες που ταλαιπωρήθηκαν από ναυτίες, λιγούρες και πόνους. Στις μαμάδες με την τεράστια κοιλιά και το ακόμη πιο τεράστιο στήθος. Στις μαμάδες που το θαύμα της ζωής τους... έπεσε κάπως βαρύ.

 

Οι «παράπλευρες απώλειες» της εγκυμοσύνης

Έχετε ακούσει για κάτι φάρμακα που υπόσχονται να κάνουν θαύματα, αλλά έχουν μία τεράστια λίστα με παρενέργειες; Κάπως έτσι είναι η εγκυμοσύνη.

 

Η αξέχαστη γεύση του εμετού στο στόμα σου

Η ναυτία είναι το πρώτο από τα σημάδια που μαρτυρούν ότι ένα έμβρυο αναπτύσσεται στην κοιλιά μιας γυναίκας. Κι εκεί που λες, «πάει πέρασε το πρώτο τρίμηνο, θα ηρεμήσω», περνάς δίπλα από έναν κάδο με σκουπίδια και …ΜΠΑΜ! Επιστροφή στα παλιά!

 

Αυτόκλητες απόψεις συγγενών και φίλων

Η ζωή που δημιουργείται μέσα στο σώμα της νέας μαμάς πυροδοτεί μια μεγάλη έκρηξη ορμονών. Και όσο οι ορμόνες κάνουν πάρτι, τα νεύρα της εγκύου δεν είναι στην πιο ισορροπημένη κατάσταση. Οι ορμόνες, οι μυϊκοί πόνοι και ο καλών προθέσεων αλλά ενίοτε εκνευριστικός περίγυρος συνηγορούν σε ένα πρωτόγνωρο σπάσιμο νεύρων. Διάφοροι γνωστοί και άγνωστοι ακουμπάνε την κοιλιά της εγκύου, καλοθελητές επισημαίνουν φαρμακερά «πάχυνες, ε;» και θείες και γειτόνισσες δίνουν απλόχερα τις συμβουλές τους -είτε θέλετε να τις ακούσετε, είτε όχι.

 

Το σφήνωμα ανάμεσα σε μία κοιλιά και ένα αμάξι

Μικρές καθημερινές συνήθειες που γίνονται αυτοματοποιημένα αποκτούν μορφή μίνι άθλου όταν η εγκυμοσύνη είναι προχωρημένη. Το να κάτσεις για παράδειγμα είναι εύκολο, αλλά το να σηκωθείς απαιτεί μια μικρή χορογραφία. Στη λίστα των δυσλειτουργιών μπορούν άνετα να προστεθούν

-να βάλεις τα παπούτσια σου

-να πλύνεις τα πιάτα ενώ ανάμεσα στο νεροχύτη κι εσένα μεσολαβεί μισό χιλιόμετρο κοιλιά

-να κάνεις μια αγκαλιά της προκοπής (έξτρα βαθμός δυσκολίας, αν ο σύντροφος είναι κάπως στρογγυλός)

-να πιάσεις κάτι που έπεσε κάτω

-να μην πας για 465η φορά στην τουαλέτα μέσα σε μισή ώρα

Όσο υπέροχη κι αν είναι αυτή η κοιλιά, πολλές φορές σε φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση…

 

Μάχη στήθος με στήθος με τη ζυγαριά

Οι περισσότεροι γυναικολόγοι δίνουν συγκεκριμένες οδηγίες ως προς τα κιλά που πρέπει να πάρεις στην εγκυμοσύνη, όμως είναι τόσο δύσκολο να αντισταθείς στις γευστικές απολαύσεις!

 

Όταν περνά η πιθανή ημερομηνία τοκετού, όμως το μωρό παραμένει στην κοιλιά σου

Γιατί όσο καλή εγκυμοσύνη κι αν έχεις, φτάνει κάποια στιγμή που απλά δεν αντέχεις άλλο: Θέλεις να γεννήσεις! Κι όσο καθυστερεί αυτή η στιγμή, τόσο περισσότερο εξαντλείσαι.

 

Όταν οι μαίες και οι νοσηλεύτριες σου φέρονται σαν μην πεθαίνεις από τον πόνο

 

 

 

Καλά να είναι όλοι όσοι μας βοηθούν να γεννήσουμε, γιατί βλέπουν, ακούν και ανέχονται ΠΟΛΛΑ. Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι που εκείνη την ώρα λειτουργούν με τόση απάθεια που σου έρχεται να τους δαγκώσεις!

 

Θα υπάρξουν ατυχήματα...

 

Αυτό δεν χρειάζεται περισσότερες εξηγήσεις. Είναι απλά ένα γεγονός που καλό είναι να ξέρετε ότι συμβαίνει συχνά στον φυσιολογικό τοκετό.

 

Μπορεί να νιώθετε πρησμένη, να πονάνε τα πόδια και η μέση σας, να νυστάζετε και να είστε όλη μέρα κουρασμένη. Μπορεί η τεράστια κοιλιά σας να έχει αλλάξει τη ζωή σας και το μωρό σας να σας έχει ταράξει στην κλωτσιά, όμως αργά ή γρήγορα όλες οι δυσκολίες θα περάσουν και τη θέση τους θα πάρουν άλλες πιο μεγάλες και πιο γλυκές δυσκολίες -αυτές της μητρότητας.

 

Πηγή : www.mama365.gr

 

 

Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet
Related Articles
Είναι το παιδί σας 6-9 ετών; Κρατάτε στα χέρια σας έναν πρακτικό οδηγό...
19.12.2016 · From Agoo
Η Ομοιοπαθητική Ιατρική μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά σημαντική βοήθεια στην έγκυο
03.11.2016 · From Agoo
Ακούω συχνά στην αίθουσα των ψυχοθεραπευτικών συνεδριών: « είμαστε μια πολύ δεμένη οικογένεια…».
25.10.2016 · From Filipos alekou
Μετράμε 6 χρόνια σχέση ς με το φίλο μου και πια μένουμε μαζί στο σπίτι του, το οποίο είναι στο ίδιο κτίριο με αυτό των γονιών του.
25.10.2016 · From Filipos alekou
Rate
2 votes
Info
26.02.2018 (26.02.2018)
1170 Views
0 Subscribers
All Articles by Katerina Kytinou


Recommend