Photos
Description

 

Υλικά

o   1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκαλιού (250 ml που θα μετρήσουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας με αυτό)

o   1 ποτήρι λάδι (Αν κάποιος το θέλει πιο ελαφρύ μπορεί να βάλει μισό ελαιόλαδο και μισό από άλλο λάδι πχ ηλιέλαιο ή και μόνο άλλο λάδι! αυτό είναι στην κρίση σας...)

o   1 ποτήρι ζάχαρη (συνήθως βάζω άσπρη, αν κάποιος θέλει να βάλει άλλη, και ο κόκκος είναι χοντρός, τότε περάστε το μπλέντερ να γίνει σαν την άσπρη σε πάχος)

o   Περίπου 1 πακέτο φαρίνα (που φουσκώνει μόνη της, 500 γρ. είναι)

 

Εκτέλεση

1)      Σε μία λεκάνη βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

2)      Μέτα προσθέτουμε και το αλεύρι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι! (Μπορεί να πάρει παραπάνω αλεύρι, αυτό θα το δείτε στην πορεία!) Όταν δεν κολλάει πλέον στο χέρι είναι έτοιμο! να είναι όμως λιγάκι σφικτή η ζύμη (λιγάκι, όπως όλα τα παξιμάδια!).

3)      Παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε στην μέση.

4)      Πλάθουμε δυο μπαστουνάκια και τα βάζουμε στο ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

5)      Και τώρα τα χωρίζουμε έως κάτω (μην τα ξεκολλήσετε όμως και τελείως) με ένα μαχαιράκι τα μπαστουνάκια.

6)      Βάζουμε στον φούρνο στους 180οC έως να πάρει ένα χρώμα χρυσαφί προς καφέ! Αφού πάρουν το χρώμα τα σπάμε σε κομματάκια τα παξιμάδια και τα βάζουμε στον αέρα να ξεραθούν λίγο! (5 με 10 λεπτά στον δικό μου φούρνο εσείς προσέξτε τα).

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε εσείς να βάλετε σταφίδες, σουσάμι από πάνω, κανελίτσα μέσα, ή και ξύσμα πορτοκαλιού ανάλογα τα γούστα.

Επίσης μην τα πολύ κάνετε χοντρά, θα φουσκώσουν κιόλας! Και τέλος αν δεν θα τα θέλατε γλυκά βάλε την μίση ποσότητα ζάχαρης!

 

 

Πηγή : www.sintagespareas.gr

Comments
Order by: 
Per page:
 
Rate
4 votes
Info
14.08.2016 (14.08.2016)
422 Views
0 Subscribers
All Articles by Katerina Kytinou
Recommend