Photos
Description

Η παιδική χαρά είναι ο αγαπημένος προορισμός για το παιδί μας, ο τόπος για τον οποίο τρελαίνεται! Τσουλήθρες, κούνιες, τραμπάλες, μονόζυγα, παιχνίδια στην άμμο...ένας μικρός παράδεισος στα μάτια των παιδιών.

Όμως και σε έναν τέτοιο χώρο υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι και εμείς πρέπει να φροντίσουμε για την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα του παιδιού μας. Για αυτό πρέπει να είστε πολύ προσεχτικοί στην επιλογή της παιδικής χαράς καθώς θα πρέπει να πληρεί τις προδιαγραφές. Να έχει άδεια λειτουργίας, τα μηχανήματα να συντηρούνται συχνά και ο τόπος να ενδείκνυται για μικρό παιδί. Ελέγξτε αν κάποια σίδερα είναι σκουριασμένα και ασταθή, σιγουρευτείτε αν οι κούνιες και οι τραμπάλες είναι καλά στερεωμένες και οι τσουλήθρες δεν έχουν επικίνδυνες προεξοχές.Αφήστε το παιδάκι να απολαύσει την ελευθερία και τη χαρά του παιχνιδιού αλλά μην το αφήσετε ποτέ από τα μάτια σας. Ένας μικρός έλεγχος για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και γενικά του χώρου της παιδικής χαράς είναι πολύ σημαντικός σε κάθε μας επίσκεψη.

Η παιδική χαρά πρέπει να είναι περιφραγμένη για να μην υπάρχει κίνδυνος να βγουν τα παιδιά έξω στο δρόμο και το έδαφος να είναι μαλακό για να μη χτυπούν καθώς παίζουν. Πολλές φορές στην άμμο υπάρχουν πεταμένα σπασμένα γιαλάκια, κουτάκια αναψυκτικών που μπορεί να τραυματίσουν το παιδάκι και ακαθαρσίες ζώων ή αποτσίγαρα.

Στον χώρο αυτό τα μάτια σας θα είναι δεκατέσσερα. Προσέξτε να μην ανεβεί σε πολύ ψηλές κατασκευές χωρίς την επίβλεψή σας. Φροντίστε να του μάθετε να μην τρέχει μπροστά ή πίσω από τις κούνιες γιατί το ατύχημα για να συμβεί χρειάζεται μόνο μερικά δευτερόλεπτα.1. Όσο για την τσουλήθρα θα πρέπει να του μάθετε να ανεβαίνει με προσοχή ένα ένα τα σκαλάκια και να γλιστρά προς τα κάτω μόνο όταν το παιδάκι που προηγείται έχει τελειώσει και έχει απομακρυνθεί τελείως. Όταν κατεβαίνει από την τσουλήθρα θα πρέπει να απομακρύνεται γρήγορα και σε καμιά περίπτωση να μη προσπαθήσει να ανέβει ανάποδα.

2. Στην κούνια μη του επιτρέπεται να στέκεται όρθιο ή με τα γόνατα και να πηδάει από αυτή. Θα πρέπει να κατεβαίνει μόνο όταν σταματήσει τελείως. Μην το αφήσετε να κουνάει μια άδεια κούνια και κυρίως να περπατά πίσω ή μπροστά όταν άλλα παιδάκια κάνουν κούνια.

3. Στην τραμπάλα εξηγήστε του πως θα πρέπει να την κρατάει γερά με τα δυο του τα χεράκια και να κατεβαίνει μόνο όταν η μεριά του βρίσκεται στο έδαφός προειδοποιώντας πρώτα το άλλο παιδάκι ότι θέλει να κατέβει. Δεν πρέπει να σηκώνεται όρθιο πάνω στην τραμπάλα και να τη χτυπά δυνατά στο έδαφος.

Ακόμα τα μικρά παιδάκια παρασύρονται και προσπαθούν να μιμηθούν αυτά που κάνουν τα μεγαλύτερα παιδιά. Εξηγήστε του πως δεν μπορεί να κάνει τις ίδιες δραστηριότητες και μόνο με τη δική σας βοήθεια θα είναι ασφαλή.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι προτού πάτε μαζί με το αγγελούδι σας στην παιδική χαρά ή στον παιδότοπο, να του εξηγήσετε ότι μπορεί να κάνει όποιο παιχνίδι θέλει, αρκεί να μην είναι ζωηρό και να μην προκαλεί άλλα παιδάκια.

Πηγή: www.mothersblog.gr
         mammyland.com

Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet
Related Articles
Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τα εργατικά και προκομμένα μυρμήγκια.
12.11.2018 · From Agoo
50 Θετικές Φράσεις που θα σας βοηθήσουν να Εμψυχώσετε και να Ενθαρρύνετε το Παιδί σας να Δείχνει τον Καλύτερο του Εαυτό.
03.10.2018 · From Agoo
Πρώτες βοήθειες για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας
20.09.2018 · From Agoo
Τα παιδιά δοκιμάζουν καθημερινά, όλα όσα περιβάλλουν τον κόσμο τους. Αυτή η εμπειρία που αποκτούν με την εξερεύνηση είναι μέρος της ανάπτυξής τους .
10.08.2018 · From Elena ketselidou
Γιατί αναπτύσσει το λεξιλόγιο και τη σκέψη των παιδιών, γιατί μέσα απ’ τα έργα του τα παιδιά παίρνουν τα σπουδαιότερα μηνύματα. Είναι διδακτικός χωρίς να χάνει το χιούμορ του, καλλιεργεί τη φαντασία τους και τέλος... Γιατί τα παραμύθια του αρέσουν και σε 'μας!!
23.02.2018 · From Katerina Kytinou
Rate
1 votes
Info
15.06.2016 (15.06.2016)
1258 Views
0 Subscribers
All Articles by Katerina Kytinou


Recommend