Photos
Description

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

  •  6 αυγά
  •  6 κ.σ. ζάχαρη (κοφτές)
  •  6 κ.σ. αλεύρι (κοφτές)
  •  4 κ.σ. κακάο (γεμάτες)
  • 4 κ.σ. σπορέλαιο
  • 1 βανίλια
  •  2 κ.γλ. κοφτά baking powder

 

Για το σιρόπι

  • 2 κούπες νερό
  •  2 κούπες ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.σ. κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας(προαιρετικά)
  • 1κ.γλ. χυμό από λεμόνι ή μια κ.σ γλυκόζη(ότι έχετε)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά. Ρίχνω και τη βανίλια. Προσθέτω το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το κακάο και το baking στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνω λίγο λίγο και το σπορέλαιο. Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μίγμα των αυγών με σπάτουλα, ακόμα καλύτερα, για να μη χάσουμε πολύ όγκο από το φούσκωμά τους. Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι βαθύ βουτυρωμένο 35Χ30 περίπου και ψήνω στους 180οC βαθμούς αντιστάσεις 10 λεπτά, ή μέχρι να το δοκιμάσω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή. Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο, κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ (αν βάλω) Περιχύνω με το καυτό σιρόπι, το καυτό γλυκό. Αφήνω να κρυώσει.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ

  • 2 κονσέρβες μόρφατ φυτική σαντιγί (κρύες από το ψυγείο)
  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο(397-400 γρ.)
  • 1 βανίλια

Χτυπάω τα μόρφατ να γίνουν σαντιγί, προσθέτω το ζαχαρούχο και τη βανίλια και απλώνω την κρέμα στο κρύο παντεσπάνι και βάζω ψυγείο να παγώσει 1 ώρα.

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

  • 200 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
  • 150 γρ.γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο) πλήρες
  • 1 κ.σ. μέλι ή γλυκόζη

Βράζω το γάλα, το ρίχνω πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα προσθέτω και το μέλι, ανακατεύω και αφήνω να γίνει χλιαρή.

Περιχύνω και απλώνω με σπάτουλα τη γκανάζ  πάνω από την παγωμένη κρέμα.

Ξανά ψυγείο 1-2 ωρίτσες και έτοιμη η πάστα ταψιού!!!!!

Πασπαλίζω με λευκές νιφάδες σοκολάτας!

 

Συμβουλή

Προτιμήστε αφού παγώσει το γλυκό, πρώτα να το κόψετε σε κομμάτια σκουπίζοντας το μαχαίρι με χαρτί κουζίνας στην κάθε κοψιά και έπειτα να το πασπαλίσετε με ότι θέλετε. Έτσι θα κοπούν τα κομμάτια ομοιόμορφα. Καλή επιτυχία!!!

 

 

Πηγή : www.daddy-cool.gr

Comments
Order by: 
Per page:
 
  •  Katerina Kytinou: 
     

    Άδειασε το ταψί σε ένα μεσημέρι...Απίστευτο γλυκό!!

     
     16.08.2016 
    2 points
     
  •  Katerina Kytinou: 
     

     
     16.08.2016 
    0 points
     
Related Articles
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
27.12.2016 · From Leni xrysa
Μια διαφορετική και πιο υγιεινή εκδοχή της πίτσας
12.08.2016 · From Agoo
Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμα, σπιτικά τυροπιτάκια για τα παιδιά
09.08.2016 · From Katerina Kytinou
Απολαυστικές γρανίτες για τώρα το καλοκαίρι! Υγιεινό για τα παιδιά και γευστικότατο..
26.07.2016 · From Katerina Kytinou
Καλοκαιράκι χωρίς παγωτό δεν γίνεται..... Εύκολη και "αθώα" συνταγή που θα λατρέψετε
01.06.2016 · From Agoo
Rate
3 votes
Info
16.08.2016 (16.08.2016)
845 Views
0 Subscribers
All Articles by Katerina Kytinou
Recommend