Photos
Description

Θεωρητικά, το καλοκαίρι, δεν αποτελεί μια επικίνδυνη περίοδο για τις ασθένειες. Αλλά μόνο θεωρητικά, γιατί στην πράξη, δυστυχώς υπάρχουν πολλές κοινές ασθένειες και το καλοκαίρι. Ενημερωθείτε λοιπόν, σχετικά για τις πιο συνηθισμένες από αυτές και αντιμετωπίστε τις!

 

Αφυδάτωση

 

Συμπτώματα

Σκούρα ούρα που μυρίζουν έντονα

Λήθαργος 

Ξηρό, στεγνό στόμα και χείλη 

Πονοκέφαλος,  

Υπνηλία

Αντιμετώπιση

Τα μικρά παιδιά μπορούν πολύ γρήγορα να φτάσουν σε επικίνδυνη αφυδάτωση. Γι’ αυτό αν νομίζετε ότι έχει σημάδια σοβαρής αφυδάτωσης είναι σωστό να το πάτε αμέσως στο νοσοκομείο. Μπορεί να χρειασθεί να πάρει ενδοφλέβια ενυδάτωση. Εάν πάλι πιστεύετε ότι δεν υπάρχει κάτι πολύ σοβαρό, συμβουλευτείτε τον παιδίατρο σας. Ίσως χρειαστεί να εξετάσει το μικρό σας για να βεβαιωθεί ότι είναι όλα καλά. Αν όμως αποφασίσει ότι υπάρχει μία ήπια αφυδάτωση, μπορεί να του δώσει ειδικό υγρό για να πάρει πάλι το νερό και τα άλατα (ηλεκτρολύτες) που έχει χάσει. Επίσης αυξήστε τις ποσότητες των υγρών που πίνει συνήθως. 

 

Ο ιός της γρίπης 

 

Συμπτώματα

Υψηλός Πυρετός (3 έως 5 ημέρες) 

Πονοκέφαλος 

Πονόλαιμος 

Εμετός 

Μυικοί πόνοι 

Αντιμετώπιση

Αντιμετωπίστε το με ψυχραιμία. Χορηγήστε αντιπυρετικό στο παιδί σας και φροντίστε να το κάνετε συχνά δροσερά μπάνια. Άφθονο νερό και υγρά θα βοηθήσουν ώστε να μην αφυδατωθεί. Εάν ο πυρετός επιμένει, συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας. 

 

Διάρροια 

 

Συμπτώματα

Εμετός 

Κοιλόπονος 

Αυξημένος αριθμός κενώσεων 

Ανορεξία  

Αίσθημα αδυναμίας 

Πυρετός 

Αντιμετώπιση

Θα πρέπει να αποφύγετε για μία ώρα να δώσετε στο παιδί σας υγρά ή τρόφιμα μετά τον εμετό ή την κένωση. Στη συνέχεια φροντίστε για την ενυδάτωση του οργανισμού του. Σε περίπτωση, που τα συμπτώματα συνεχίζονται ή υπάρχει δείγμα αίματος, συμβουλευτείτε άμεσα τον παιδίατρό σας. 

 

Ερεθισμός ματιών 

 

Συμπτώματα

Κόκκινα μάτια 

Φαγούρα 

Αντιμετώπιση

Ο ερεθισμός στα μάτια είναι ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο κατά τους μήνες του καλοκαιριού. Το κοκκίνισμα στα μάτια και η ξηρότητα οφείλεται κυρίως λόγω του νερού της πισίνας ή της θάλασσας και είναι ακίνδυνο. Για να αντιμετωπίσετε το ενοχλητικό αυτό πρόβλημα, ρίξτε λίγες σταγόνες φυσικού ορού στα μάτια του παιδιού σας μετά το μπάνιο.

 

Ωτίτιδα

 

Συμπτώματα

Κνησμός

Ερυθρότητα στο εσωτερικό του αυτιού

Έντονη φαγούρα

Αυξημένος πόνος

Υπερβολική έκκριση υγρού

Αντιμετώπιση

Αν και δεν πρόκειται για την τυπική μόλυνση του αφτιού που συνήθως παρατηρείται μετά από κρυολόγημα, αλλά είναι η Ωτίτιδα που παρουσιάζεται το καλοκαίρι με τα μπάνια, παρόλα αυτά επειδή  ο πόνος είναι πολύ δυνατός, χρειάζονται αντιβιοτικές σταγόνες. 

 

Επίσης, προσπαθήστε να στεγνώνετε καλά τα αφτιά με πετσέτα μετά από το μπάνιο, γυρίστε το κεφάλι σας πλάι και προς τα κάτω για να βγει το νερό από το αυτί και τέλος μην πειράζετε το κερί στο αφτί του παιδιού σας, προστατεύει το αφτί του από μόλυνση. 

 

Πηγή : www.imommy.gr

 

Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet
Related Articles
Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τα εργατικά και προκομμένα μυρμήγκια.
12.11.2018 · From Agoo
50 Θετικές Φράσεις που θα σας βοηθήσουν να Εμψυχώσετε και να Ενθαρρύνετε το Παιδί σας να Δείχνει τον Καλύτερο του Εαυτό.
03.10.2018 · From Agoo
Πρώτες βοήθειες για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας
20.09.2018 · From Agoo
Τα παιδιά δοκιμάζουν καθημερινά, όλα όσα περιβάλλουν τον κόσμο τους. Αυτή η εμπειρία που αποκτούν με την εξερεύνηση είναι μέρος της ανάπτυξής τους .
10.08.2018 · From Elena ketselidou
Γιατί αναπτύσσει το λεξιλόγιο και τη σκέψη των παιδιών, γιατί μέσα απ’ τα έργα του τα παιδιά παίρνουν τα σπουδαιότερα μηνύματα. Είναι διδακτικός χωρίς να χάνει το χιούμορ του, καλλιεργεί τη φαντασία τους και τέλος... Γιατί τα παραμύθια του αρέσουν και σε 'μας!!
23.02.2018 · From Katerina Kytinou
Rate
1 votes
Info
15.06.2016 (15.06.2016)
477 Views
0 Subscribers
All Articles by Katerina Kytinou


Recommend