Photos
Description

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

Για την Ζύμη:

  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα από 50% έως 60% σε κακάο
  • 125γρ. ασπράδια αυγών
  • 90 γρ. κρόκοι αυγών
  • 70 γρ. ζάχαρη για όλες τις χρήσεις
  • 225 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 25 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κουτ. γλυκού εσάνς φρέσκιας βανίλιας ή 1 καψούλι βανίλιας
  • 30 γρ. κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι
  • 60 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο ή κορν φλάουρ
  • 30 γρ. Βιτάμ

 

 

 

 

 

 

 

 

Για την γκανάζ επικάλυψης:

  • 225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη από 50% έως 60% σε κακάο
  • 40 γρ. Βιτάμ
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 30 γρ. γλυκόζη

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για την ζύμη:

  1. 1Λιώνουμε την σοκολάτα μέσα σε μπεν μαρί (όταν λιώσει την αποσύρουμε και την κρατάμε σε χλιαρή θερμοκρασία ως 35°C).
  2. 2Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και όταν είναι έτοιμη την τοποθετούμε σε μπολ και την βάζουμε στο ψυγείο για λίγο.
  3. 3Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μαζί με 15 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να διογκωθούν.
  4. 4Μέσα στην λιωμένη σοκολάτα ρίχνουμε διαδοχικά το φρέσκο γάλα, την κρέμα γάλακτος, 25 γρ. ζάχαρη, την βανίλια και το κονιάκ και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης ελαφρά από κάτω προς τα επάνω με δεξιόστροφες διαδοχικές κινήσεις και συμπληρώνουμε με τους αφρατεμένους κρόκους αυγών με την ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τον ίδιο τρόπο.
  5. 5Στη συνέχεια βγάζουμε την μαρέγκα από το ψυγείο και μαζί με υπόλοιπα υλικά σιγά σιγά με μια πλαστική σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε ελαφρά από κάτω προς τα επάνω με δεξιόστροφες διαδοχικές κινήσεις για να μην χάσει τον όγκο του μείγμα.
  6. 6Προσθέτουμε πασπαλιστά το αλεύρι και συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο το ανακάτεμα, κατόπιν αλείφουμε τα ταψιά με το Βιτάμ και πασπαλίζουμε με 30 γρ. ζάχαρη. Τέλος αδειάζουμε την ζύμη του σουφλέ στα ταψιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
  7. 7Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά μετά από 1 ½ ώρα και προσθέτουμε από επάνω του την γκανάζ.

Εκτέλεση για την Γκανάζ:

  1. 1Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και όταν λιώσει την αφήνουμε να πάρει μια χλιαρή θερμοκρασία ως 35- 40°C
  2. 2Κατόπιν προσθέτουμε την γλυκόζη και ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει μέσα στην σοκολάτα, συμπληρώνουμε με την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ως γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

 

 

 

 

Πηγή: vitam.gr

Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet
Rate
3 votes
Info
03.10.2016 (03.10.2016)
360 Views
0 Subscribers
Attiki, Greece
All Articles by Leni xrysa
Recommend