Photos
Description

Η ηρωίδα της ιστορίας μας είναι ένα μικρό κορίτσι με χωρισμένους γονείς. Ζει μια διπλή ζωή: μια στο σπίτι της μαμάς και μια στο σπίτι του μπαμπά. Αυτό δε δείχνει να την ενοχλεί, γιατί διπλές είναι και οι χαρές, οι αγκαλιές και τα φιλιά που εισπράττει από τους δυο γονείς. Έχει φτιάξει ένα κουτί στο οποίο ρίχνει όμορφες και άσχημες λέξεις. Μερικές από τις άσχημες λέξεις είναι: «δράκος», «φάντασμα», «φίδι», «αρουραίος», «κακιά μάγισσα», «μητριά». Καθώς το κορίτσι μεγαλώνει, αφαιρεί όλες τις άσχημες λέξεις από το κουτί, γιατί δεν τις φοβάται πια. Όλες, εκτός από τη λέξη: «μητριά». Αυτή η λέξη δείχνει να τη στοιχειώνει.

Ώσπου μια μέρα το κορίτσι γνωρίζει μια φίλη του μπαμπά. Περνούν πολύ χρόνο μαζί και η ηρωίδα μας μαθαίνει να την αγαπά. Τι θα συμβεί όμως όταν ο μπαμπάς ανακοινώσει ότι θα παντρευτεί αυτή τη «φίλη» και η μικρή αντιληφθεί ότι θα αποκτήσει «μητριά»; Θα καταφέρει η αγάπη να νικήσει την προκατάληψη;

Ένα τρυφερό βιβλίο που θίγει με λεπτότητα ένα σύγχρονο κοινωνικό φαινόμενο: το διαζύγιο. Καθώς η κοινωνία μας εξελίσσεται, έχουν δημιουργηθεί νέες μορφές οικογένειας, όπως η μονογονεϊκή οικογένεια ή η οικογένεια που δημιουργείται από έναν χωρισμένο γονέα και έναν νέο σύντροφο. Όταν τα παιδιά των χωρισμένων γονέων καλούνται να αντεπεξέλθουν στα νέα δεδομένα, σίγουρα τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Το άγχος και η άρνηση χαρακτηρίζουν τις πρώτες αντιδράσεις τους. Ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη του το γεγονός ότι ο ρόλος της μητριάς έχει αρνητική χροιά μέσα στα κλασικά παραμύθια (βλέπε: Χιονάτη, Σταχτοπούτα κ.ά.).

Το συγκεκριμένο βιβλίο, λοιπόν, έρχεται να καταρρίψει όλα αυτά τα αρνητικά στερεότυπα και να απενοχοποιήσει τον ρόλο της μητριάς. Για τον λόγο αυτό θεωρείται κατάλληλο για επεξεργασία στο νηπιαγωγείο στο πλαίσιο του θέματος: «Η οικογένειά μου». Απευθύνεται επίσης και σε παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας, καθώς λειτουργεί σαν βάλσαμο στην παιδική ψυχή που έχει βιώσει τον χωρισμό των γονιών.

 

Λίγα λόγια για τη σειρά “Μικρές Καληνύχτες”

Μια φορά κι έναν καιρό… δηλαδή χτες ή σήμερα ή και αύριο… Νάνοι και νεράιδες, δράκοι, μάγισσες και βασιλιάδες πάνε κι έρχονται ανάμεσα στα παραμύθια και στην αλήθεια. Δρόμο παίρνουν και δρόμο αφήνουν, φτάνουν στις άκρες του κόσμου κι ύστερα πάλι γυρίζουν πίσω. Και τέλος ζούνε και ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Για παιδιά μικρά με μεγάλη φαντασία και για νέους γονείς με πολλή όρεξη! Ιστορίες που διαβάζονται μέσα σε δέκα λεπτά!

 

 

Πηγή : www.metaixmio.gr

Comments
Order by: 
Per page:
 
  • There are no comments yet
Related Articles
Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τα εργατικά και προκομμένα μυρμήγκια.
12.11.2018 · From Agoo
Πρώτες βοήθειες για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας
20.09.2018 · From Agoo
Γιατί αναπτύσσει το λεξιλόγιο και τη σκέψη των παιδιών, γιατί μέσα απ’ τα έργα του τα παιδιά παίρνουν τα σπουδαιότερα μηνύματα. Είναι διδακτικός χωρίς να χάνει το χιούμορ του, καλλιεργεί τη φαντασία τους και τέλος... Γιατί τα παραμύθια του αρέσουν και σε 'μας!!
23.02.2018 · From Katerina Kytinou
Πως να εξηγήσεις την απώλεια σε ένα παιδί ?
22.06.2017 · From Agoo
Σήμερα έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε... τα χρειαζόμαστε, όμως, όλα όσα έχουμε;
20.06.2017 · From Agoo
Rate
0 votes
Info
23.07.2016 (23.07.2016)
640 Views
0 Subscribers
All Articles by Katerina Kytinou


Recommend